Advies & consultancy

Wenst u een correct en actueel beeld over een vastgoedportefeuille? Zoekt u ondersteuning bij strategische vastgoedbeslissingen en investeringen in residentieel en commercieel vastgoed? Als onafhankelijke deskundige of partijdeskundige geeft CC experts een second opinion en advies aan particulieren, ondernemingen en overheden. Hierbij spreken we niet enkel de taal van de vastgoedprofessional, maar ook die van een jurist, een notaris, een fiscalist of een ingenieur. De strategie over uw vastgoedpatrimonium bespreken we en werken we in vertrouwen uit.

Onze pijlers

Big data

Een vastgoeddatabank met meer dan 3 miljoen transacties

Vastgoedanalyse

Advies en strategie gebaseerd op waarnemingen en cijfers

Vastgoedknowhow

Adviestrajecten op maat via KMO-portefeuille

Big data

We beschikken over een unieke databank die meer dan 3 miljoen koop- en huurtransacties omvat. Deze databank biedt een uitzonderlijke kijk in de diverse vastgoedmarkten op micro- of macroschaal. Door deze big data te visualiseren in dashboards kunnen we diverse economische marktvraagstukken beantwoorden ter positionering van uw vastgoedstrategie:
  • Welke vastgoedinvesteringen vormen een meerwaarde in de portefeuille?
  • Wat is de verkoop- of verhuursnelheid van vastgoed?
  • Wat is de kwaliteit van het vastgoed in een omgeving of een buurt?
  • Wat is de prijsvorming en zijn evolutie?
  • Welk bouwprogramma is economisch het meest haalbaar op een specifieke locatie?
  • Hoe goed presteerden concurrerende vastgoedprojecten in een omgeving of een buurt?

Vastgoedanalyse

Ons advies is gebaseerd op waarnemingen en cijfers, met als resultaat gefundeerde strategische keuzes voor uw patrimonium of project. We hanteren daarvoor diverse methodieken zoals een SWOT-analyse, een DCF-analyse of een HBU-analyse (Highest and Best Use).

Elke analyse gaat gepaard met een uitgebreide rapportage van de strategische keuzes. Indien gewenst, presenteren we onze adviezen aan een bestuursorgaan, een college van burgemeester en schepenen, een vereniging van mede-eigenaars, een familieraad…

Vastgoedknowhow

Onze experts kennen het vak tot in de puntjes. De vastgoedknowhow zit in hun genen en ze zijn vaak betrokken bij vastgoedopleidingen van universiteiten, hogescholen, beroepsorganisaties en privé-opleidingsverstrekkers. Voor ondernemingen bieden wij in-house opleidings- en adviestrajecten op maat als onderdeel van de KMO-portefeuille.

Ons aanbod

Ondersteuning bij het positioneren van uw vastgoedstrategie
Advies bij het fiscaal, juridisch en technisch optimaliseren van vastgoed
Procesbegeleiding bij de aankoop, de verkoop, de ontwikkeling, de financiering en het beheer van vastgoed
Analyseren van vastgoedportefeuilles en -projecten

Meer weten over advies en consultancy?

Onze studies en analyses vormen een leidraad om de haalbaarheid en de strategie van een vastgoedproject te beoordelen. Bij een positieve evaluatie concretiseren we het project samen met een multidisciplinair team (o.a. architecten, vastgoedjuristen, ingenieurs, fiscalisten,…), waarbij CC experts ook de schattings- en landmeetopdrachten kan verzorgen.

Omdat elk dossier of project uniek is, stemmen we onze dienstverlening af op uw noden en behoeften. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.